Blogg

Blogga om loppisfynd

Det finns ett nästan oändligt antal bloggar som handlar om mode och som dessvärre även bidrar till en viss konsumtionshets bland de som läser. Många av läsarna är unga som studerar och

kanske inte har så mycket pengar att röra sig med. Det skapar en press då de vill kunna se ut som sina favoritbloggare men inte har råd att göra det. Då marknaden för modebloggar dessutom börjar bli ganska mättad finns det utrymme för en ny typ av blogg, som fokuserar mer på second hand och hållbarhet. Att starta en blogg där man skriver om saker man kan köpa second hand och visar upp vad man har fyndat på loppis ligger helt rätt i tiden då det är inne att värna om miljön.

Hur börjar man blogga om second handmode?

En blogg startar man på samma sätt oavsett vilken inriktning den ska ha. Det enda man behöver fundera på är vilken typ av bloggdesign som man trivs med. När man startat bloggen kan man börja fundera över hur ofta man ska posta inlägg. Att ha som mål att blogga en gång varje dag kanske låter rimligt i början men blir svårt att upprätthålla i längden. Därför är det bättre att bestämma vilka dagar i veckan som man kommer att posta blogginlägg så att läsarna vet när de kan förvänta sig att det kommer upp nytt material. Om man postar alltför sällan eller oregelbundet finns det en risk att ens nyfunna läsare snabbt tröttnar och går vidare till en annan blogg.

Vad ska man skriva om?

I en blogg som handlar om fynd man gjort på loppmarknader och i second handaffärer så är bilderna a och o. Läsarna vill se fina bilder på vad man har handlat. Du behöver givetvis inte skaffa någon dyr kamerautrustning utan även mobilkameran kan duga bra till att börja med. Se dock till att fota i bra ljus med en ren bakgrund bakom motivet så att det syns tydligt. Många har förutfattade meningar om att handla second hand och vill hellre handla

allting nytt, så här har man en chans att påverka folks syn på att köpa begagnade prylar och visa att man ibland faktiskt kan göra riktiga fynd. Om man till exempel köpt en Beckham parfym kanske folk blir förvånade över att det faktiskt finns sådant att få tag på. Det är också ett bra sätt att visa att man kan ha mode eller inredning som intresse utan att det behöver vara dyrt. Att handla saker begagnat är en god gärning för miljön och en chans att ta tillvara på sådant som riskerar att slängas annars vilket är ett budskap som är värt att sprida i en blogg som många läser.