Blogg

Så blir du en framgångsrik och känd bloggare

Många är vi nog som drömmer om att just vår blogg ska bli stor och känd, och vi med den. Detta är såklart inget som händer över en natt, och säkert vet du redan hur mycket jobb det ligger bakom att hålla en blogg intressant och välbesökt. Till att börja med är det viktigaste att uppdatera ofta, så att bloggen alltid känns aktuell. Då kommer du att få många återkommande läsare till din blogg. Det kan också vara bra att bestämma vad det ska vara för typ av blogg, är det mode och skönhet? Aktier? Eller en rent personlig blogg om någon med ett annorlunda liv?

Euro i plånbok

Kanske är drömmen även att få betalt för samarbeten och att få göra sponsrade inlägg med “gratis” saker som man fått hem. Det du kan tänka på då är att inte ta allt som finns, utan välj dina samarbeten noggrant. Bestäm dig för vad som ska vara just din stil och om du ska vara nischad inom något område. Håll dig sedan till din stil så att allt du gör bara förstärker ditt personliga varumärke. Om du till exempel ska göra ett sponsrat inlägg om snygga pappersmuggar med tryck, se då till att det är Pappersmuggar med tryck, och inget annat.

Gör aldrig gratis reklam för andra företag, även om de har skickat hem saker till dig som du inte har betalat för. Våga ta betalt! Det är trots allt ett arbete du utför. Ha kontakt med andra bloggare och våga prata om priser för sponsrade inlägg. Gå med i nätverk för bloggare och ta hjälp av de som redan kan och har gjort detta länge.

Så får du många besökare till din blogg

Det du måste börja med är att få många besökare till din blogg, och gärna få dem att kommentera mycket så att din blogg känns mer levande. För att få många besökare till din blogg så måste du se till att marknadsföra den. Detta kan du göra via andra kanaler som du kanske har i sociala medier, men du kan även kommentera i andras bloggar så att du på så sätt får ut en länk till din egen blogg.

Sitter i sängen och bloggar

Se till att det du kommenterar blir relevant till blogginlägget det gäller. Allt för ofta ser man ett djupt blogginlägg om till exempel en moster som har gått bort i cancer, och under det en kommentar som lyder “Ha en underbar dag, och kika gärna in på min blogg!” Vilket bara visar att du knappt har läst inlägget.

Glöm inte bort att komplettera din blogg med ytterligare sociala media som till exempel instagram, snapchat och youtube. Du kan välja en eller två kanaler där du marknadsför din blogg och ytterligare förstärker ditt personliga varumärke. Det handlar om att synas, höras och att sticka ut från mängden, klarar du av detta så finns det inga hinder för att just din blogg kommer att bli stor och du blir en framgångsrik och känd bloggare. Om du blir en av de digitala kreatörer som lyckas fånga en stor publik så blir du en av de som kan bli nominerad till Guldtuben – en mycket prestigefylld gala att få vara med på.