— Okategoriserade —

Vad är en blogg?

En blogg är som en dagbok där man skriver om i princip vilket ämne som helst. Det är upp till bloggaren själv att avgöra. År 2007 uppskattade man att det skapades 120 000 bloggar runtom i världen. Bloggarna publiceras på nätet och är tillgängliga för de allra flesta.
Vissa bloggar kan dock vara låsta och är därmed inte tillgängliga för allmänheten. En del ämnen som man kan skriva om är mat, dryck, resor och djur. Mat och dryck är väldigt populärt att skriva om, framför allt om vin. Bloggarna varvas med text och bilder, och ibland också videor, samt länkar till olika webbsajter.

Bloggar om vin

En vanlig och populär kombination att skriva om är vin och mat. På Vinoteket kan man hitta ett brett utbud av viner och vad de passar till. I många bloggar ger de också värdefulla tips på vilka vinsorter de finns och vad som är gott till vad. Man kan också hitta utförliga beskrivningar på samtliga viner, samt bilder på hur de ser ut. Det kan vara en fördel att läsa om vin på en blogg eftersom man kan få ett bredare perspektiv. På så sätt kan det också bli enklare att välja vilket vin man ska ha.