Blogg

Bloggar om trender och “det senaste”

Detta med “dagens outfit” är ett känt fenomen i bloggsfären. Den typen av texter och bilder attraherar nya läsare och den bloggare som flitigt uppdaterar sin blogg med nya, dagliga outfits får ständigt nya följare som återkommer dagligen för nya tips och mer inspiration. En del bloggare har blivit rika på den här typen av modebloggande. Det roligaste med detta är att man som bloggare inte har några krav på sig överhuvudtaget. Man kan blogga utifrån sin egen stil och smak och behöver varken ha utbildning eller följa något speciellt mode för att blogga om “det senaste” på marknaden. Utifrån detta perspektiv så är bloggosfären anarkistisk till sin natur och man ska ta bloggarnas innehåll med en nypa salt. Man kan vara helt säker på att bloggosfären är fylld av fake news. Men som bloggare njuter man av sina obegränsade möjligheter. Att skriva är skoj och att vara modebloggare på sina egna premisser är fantastiskt roligt.

Mannen på gatan

Eftersom det går trender i precis allt som till exempel ögonbrynens utformning, hårlängder, skor och kläder kan man fråga sig: vem är det egentligen som bestämmer vad som är trendigt? Det gör “mannen på gatan” som man brukar säga när det är den anonyma massan som influerar till moden och trender. Alltså kan man blogga om sin helt egna klädstil. På så vis blir man en trendsetter, någon som går före när det gäller mode och trender. Ska man driva en blogg med inriktning på kläder och mode så måste man vara intresserad av ämnet. Det ska vara roligt att skriva. Tycker man inte om det man gör så kommer det att märkas på innehållet. Oinspirerat material avslöjar sig eftersom det blir lite trist och livslöst i stilen. Även motsatsen är sant när det gäller bloggandet; gillar man det man gör så kommer man att inspirera andra genom sin entusiasm. Man tillför något genom sitt skrivande och sina bilder. Av den här anledningen är det helt ok att avvika från den rådande trenden och skriva om sin helt egna klädstil.

Arrangera en modevisning

När man skriver om moden, trender, dagens outfit och kläder i stort så behöver man inte alls oroa sig över klädbudgeten. Det går väldigt bra att skriva om second hand kläder eller helt enkelt bara de kläder som man gillar. Plagg kommer och går och vissa förlorar aldrig sin plats på modescenen. converse har alltid varit trendigt och förlorar aldrig sin kultstatus och är ett exempel på tidlöst mode. Ska man blogga om kläder,moden och trender så behöver man inte stirra sig blind på vad som är hett för tillfället. Man behöver inte oroa sig för vad som pågår på all världens catwalks. Gå till din favoritbutik och berätta vad du gör och be om att få låna en uppsättning plagg att skriva om. Men gör det med din alldeles egna twist. Konkurrera inte med de stora magasinen utan kör din egen grej. Arrangera en modevisning med secondhandplagg och dokumentera hela eventet i din blogg. Med såna här artiklar och reportage kommer du garanterat att locka nya läsare och följare.