Blogg

Bloggar om drömtydning och astrologi

Har man intresse och kunnande inom ämnen som andlighet, drömtydning och astrologi så har man en populär nisch att skriva om. Människor har alltid fascinerats av den här typen av ämnen och det är inte att undra på. Människan är inte endast kött och blod utan hen är även själ och ande. De flesta av oss har en längtan efter något större än oss själva. Undermedvetet frågar vi oss kanske vad som är meningen med saker och ting. Vissa söker svaren inom ockulta läror, andra i religion, ytterligare andra dränker sina frågor i materialistiska intressen och jakten på rikedomar. Om Nostradamus hade levt idag hade han troligtvis varit en världskänd bloggare, förutom att han var astrolog förstås. Messiastroende jude och astrolog. Messiastroende innebär att han trodde att Jesus var den Messias som judarna väntade på. Det var märkligt redan då och desto märkligare var det naturligtvis att han var astrolog.

Charlatan eller äkta vara?

Andlighet och ockultism är även ett område som missbrukas av charlataner och skojare. Så har det alltid varit. Det beror på att människorna längtar efter vägledning och detta har skojarna utnyttjat. De som är andliga på riktigt är dock värda all respekt. Det är gåvor från en högre makt, eller en ondskefull djävel, beroende på vad man använder sina gåvor till. Man kan avgöra om en person är en skojare, eller är utrustad med verkliga gåvor, genom att se om det vederbörande förutspått, slår in. Till exempel när det gäller drömtydning så kan man ta någon annans hjälp för att ta reda på vad några vanliga drömmar betyder men har drömtydningen ingen relevans för den egna livssituationen så kan man dra slutsatsen att det är en skojare. Man ska även vara försiktig med ockultism och ta vägledning från andra. Är “vägledare” en glad amatör eller en självutnämnd “guru” så kan den vägledning man får rentutav ha förödande konsekvenser. Begåvade vägledare har dock alla möjligheter att lyckas väl som bloggare eller vloggare.

Logiska förklaringar och magi-tänkande

De flesta “andliga problem” kan man dock ta itu med på egen hand. Vad drömmarna betyder har oftast logiska förklaringar. Man kan få andras synvinklar på sitt problem för att bolla frågan men man gör klokt i att lita på sitt eget omdöme. Drömmar man ofta och är orolig på natten kan det vara så enkelt att man behöver en bekvämare säng. Då kan man helt enkelt skaffa sig bättre sömn med tempur bäddmadrass till exempel. Det behöver inte vara svårare än så. Att bli överandlig är inte hälsosamt för någon. Det kan bli ett slags “magi-tänk” som påverkar hela livet på ett negativt sätt. Men, som sagt, har man en verklig gåva så har man allt att vinna på att starta en blogg. För det första kan man tjäna pengar på sin gåva genom att hjälpa människor. För det andra kan man tjäna pengar genom reklamlänkar och samarbeten med företag som uppskattar bloggen.