Blogg

Blogga om sport

Sport är ett stort intresse bland många, och som sportbloggare har man med andra ord stor chans att få många läsare, så länge man skriver bra och intressanta inlägg. Det kan dock kännas övermäktigt att hålla koll på och skriva om sport i allmänhet, eftersom det händer så mycket i sportvärlden varje dag. Det skulle vara omöjligt att hålla en sådan blogg uppdaterad, och ingen skulle sannolikt vinna på det i längden: som bloggare blir man stressad av att det hela tiden finns saker man borde skriva om, och som läsare blir man besviken om en händelse man är intresserad av inte tas upp på bloggen.

Då är det bättre att man nischar sig något, och riktar in sig på exempelvis en sport som intresserar en mycket. Det finns garanterat andra som också är intresserade av sporten, oavsett hur obskyr den är. Skriver man om en väldigt ovanlig sport kan det dock vara en bra idé att skriva på engelska, och kanske anlägga ett internationellt perspektiv. Det gäller även sådana sporter som är populära i andra delar av världen, men som inte är så stora i Sverige, som amerikansk fotboll. Eftersom det inte händer mycket i amerikansk fotboll i Sverige, kan man förutom att skriva om matcherna i USA också tipsa sina svenska läsare om sidor som Gameday.se, där de kan köpa NFL-kepsar enkelt och smidigt.

En annan aspekt att ha i åtanke när man bloggar om sport är att det kan vara svårt att konkurrera med de stora sportbloggarna som nyhetskanaler och tidningar har, där kända sportjournalister ofta skriver. Därför kan det vara bra att då och då kolla in vad de skriver om, och välja ämnen till sina egna inlägg som de inte har behandlat. På det sättet slipper man konkurrera om samma läsare.