Blogg

Kombinera blogg och webbshop

Om du har en blogg och tycker om att blogga, vet du hur mycket tid det tar. Du måste skapa nya blogginlägg kontinuerligt: intressanta inlägg som ger dina läsare en orsak att återkomma. Ibland kan det ta mycket tid bara att hitta bra bilder eller filmklipp att lägga upp . Du lägger ner en massa arbete på bloggen och kanske, om du har tur, får du lite inkomst på några annonser – men det är inte i paritet till den tid som du lägger ner. Ett tips är då att starta en webbshop på din blogg – faktiskt enklare än du tror!

Att skapa en webbshop på din blogg

En webbshop är ju en liten affär på nätet – du har själv handlat från dem flera gånger. När vi går in på en sida med en webbshop ser det alltid seriöst och genomarbetat ut – och kanske känns steget långt från blogg till webbshop? Det fina är att det idag är mycket enkelt att skapa en webbshop till din blogg. Det finns många program och plug-ins att använda. Antingen köper du tjänsten hos någon som skapar en webbshop åt dig, eller så köper du programmet och skapar den själv – det finns många bra tutorials som vägleder dig hur du ska göra.

Att skapa företag

När du skapar din webbshop måste du besluta dig för om det bara ska vara en hobbyverksamhet eller om det ska bli ett inkomstbringande företag. Om du beslutar dig för att det ska bli ett riktigt företag, kanske något att kunna leva på i framtiden, finns det mycket att tänka på. Återigen finns det mycket hjälp att få, och många olika tjänster att tillgå online. Du kan köpa många tjänster, som finansiella tjänster där du får hjälp med företagslån och försäljning av fakturor som hos capcito.com, medan andra företag kan hjälpa dig med utveckling av din hemsida eller design. Det finns många problem, men lika många lösningar!

Du har beslutat dig för att starta en webbshop, skapa företag och nu också få seriös inkomst på bloggen. Den viktigaste frågan är självklart vad du ska sälja. Eftersom du redan har läsare, bör du sälja något som intresserar dina läsare. Om du skriver om smink, bör du leta upp en producent av ett märke som du tycker är bra, kontakta dem och be om att få bli återförsäljare. Detsamma gälla oavsett vad du skriver om. Du måste alltså välja produkt utifrån din nische och dina läsare – annars är det pengarna i sjön.

En annan idé är att sälja något som du skapar själv: e-bok, hantverksprodukter, hemmagjort te eller egendesignade klänningar. Om du skapar produkten själv måste du självklart lägga ner mycket mer tid, å ena sidan, å andra sidan kommer du kunna påverka hela produktionslinjen och välja kvalité och prissättning själv. Om du skapar en egen produkt kommer det också att vara lättare att marknadsföra den och så småningom leva på ditt företag.