Blogg

Fem bloggtips vid idétorka

Även om det är roligt att blogga kan alla ibland råka ut för idétorka. Du ska ni få fem bloggtips när du inte vet vad nästa inlägg ska handla om.

1# Gör något nytt

Oavsett vad du bloggar om, kan det vara klokt, och roligt, att ibland göra något annorlunda och blogga om det. Självklart måste du hålla dig någorlunda inom ditt bloggämne och inte sväva ut för mycket, men även det smalaste ämne kan innehålla nya saker att testa på. Om du bloggar om att driva företag, projekt eller ekonomi, kan du testa att hyra helio.se flexibla kontor för företagare. Du väljer själv om du vill jobba i enskilt kontor eller i ett kontorslandskap, och du väljer också om du bara vill betala per timme, dag eller vecka! Genom att testa en sådan kontorslösning, får du både något att blogga om, men också inspiration genom de människor som du där kommer att möta – mycket mer än vad du får när du bara sitter hemma och bloggar.

2# Gör en utmaning

Beroende på blogg kan du också be dina läsare om en utmaning som du ska göra. Det är både ett bra sätt att få något att skriva om – flera inlägg – och också för att skapa dynamik på din sida. Dina besökare har både en anledning att skriva i kommentatorsfältet, men också att återkomma. Du kan sedan låta dina väljare rösta för ett av förslagen eller så väljer du ett själv.

3# Gör en undersökning

Vi människor älskar att få berätta vad vi tycker! Det kan du som bloggare nyttja genom att göra intressanta undersökningar. Om du skriver om att resa, kan du göra en undersökning bland dina läsare om var de helst skulle vilja resa mellan Berlin, Moskva eller Peking. Be dem också att motivera sitt val i kommentatorsfältet. En undersökning, särskilt om den är lite större, ger dig både flera blogginlägg, men också en idé om vad som intresserar dina besökare.

4#Läs en bok

Ett bra sätt att både göra din blogg – och dig själv – mer intressant är genom att läsa böcker. Oavsett vad du bloggar om, så finns det en bok om det ämnet. Om du bloggar om att sy kläder, kan du läsa en eller flera böcker inom området – både historiska böcker och användbara syböcker. Böckerna kommer både att ge dig nya uppslag, men också vara något att blogga om och recensera. Om du skriver om ett smalare ämne, eller har en relativt stor blogg, kan du också kontakta författaren och be om att få göra en intervju till din sajt!

5#Se en dokumentär

Du kan också få nya idéer genom att se en dokumentär inom ditt område. Om du har en modeblogg kan du både se en dokumentär om mode och miljöpåverkan, arbetsförhållanden i fabrikerna och en dokumentär om en känd modeskapare – allt är en del av modevärlden och gör din blogg intressantare.