Blogg

Bloggar om hållbart leverne

Bloggare är människor med möjlighet att påverka andra, eftersom allt fler idag hämtar inspiration till hur de ska leva sina liv från internet – allt från hur de ska klä sig till vad de ska äta läser de om på bloggar, och imiterar i större eller mindre utsträckning. Många bloggare använder denna ”maktposition” för att påverka världen i den riktning de vill, till exempel för att inspirera allt fler att leva på ett hållbart sätt.

Att leva hållbart innebär att man ska minimera sin påverkan på natur och miljö, och det betyder självklart att det är många olika aspekter av ens liv som man (sannolikt) måste ändra på. Vissa hållbarhetsbloggare väljer att rikta in sig på endast en av dessa aspekter, medan andra skriver mer allmänt om hållbarhet och livsstil. Exempel på inriktningar man kan välja för sin blogg är hållbart och etiskt mode (så kallat slow fashion), ekologisk och närproducerad mat, vegetarisk mat eller hållbar inredning (till exempel genom att satsa på kvalitet snarare än kvantitet, eller att handla second hand). I det sistnämnda fallet skriver många hållbarhetsbloggare också om vad man ska tänka på när man köper nya möbler, som att se upp för kemikalier. Vill man ha en så miljövänlig och kemikaliefri säng som möjligt ska man gå in på Furniturebox.se, där man hittar ett stort utbud av sängar som passar alla typer av livsstilar.