Blogg

Andra medier utöver bloggen

Utöver själva bloggen, blir bloggares andra medier nästan minst lika viktiga. Att sprida sitt innehåll på både Instagram, Twitter, Snapchat osv. blir allt väsentligare eftersom yrket mycket går ut på att finnas där läsarna finns. Att ha ett aktivt konto på alla dessa medier blir reklam för bloggen, och kan även i sig få ett egenvärde och ge intäkter. Formatet på Instagram bli mer lättsmält när följarna inte orkar logga in på bloggen och läsa igenom långa texter till bilderna samtidigt, och Snapchat där man direkt kan se på Stories vad som kommer ut som nytt utan att behöva kolla upp någon specifik person eller konto. Detta öppnar även upp för fler möjligheter till samarbeten, vilket är en stor del av inkomsten för en bloggperson, med hauls på Snapchat eller reklambilder på Instagram.

I artikeln Nu är 4 av 10 Svenskar på Instagram i Dagens Nyheter framgår att 83 procent av tonårstjejer mellan 12-15 år använder Instagram dagligen och 81 procent Snapchat. Majoriteten av alla yngre har alltså en möjlighet att vara ett knapptryck från dessa bloggares dagliga uppdateringar. För att hänga med i sin favoritbloggares liv kan det nästan framstå som att man måste följa dem på alla dessa plattformar, och det är även någon som bloggaren vill uppnå och hänvisar därför ofta till sina andra konton. Exempelvis gör bloggaren Alexandra Nilsson, mer känd som Kissie, med jämna mellanrum blogginlägg där hon visar upp sina senaste Instagrambilder med tillhörande länk.

Bloggen blir alltså endast en del i livsstilsbloggarens varumärke även om det ofta är den som stor del av personuppbyggnaden utgår ifrån. Det är på bloggen som man har möjlighet att lära känna bloggaren och på Instagram som man kan inspireras av välplanerade bilder med tillhörande härlig text.